HAT YAZI ESER ÇERÇEVELEME HİZMETİ

HAT YAZI ESER ÇERÇEVELEME HİZMETİ

HAT YAZI ESER ÇERÇEVELEME HİZMETİ

Hat yazı sanatı, kaligrafi sanatının bir parçasıdır. Usta sanatçıların veya sanatkarların el emeği ile yaptığı eserlerdir. Hat yazıları yazılırken bambudan oluşan veya özel olarak tasarlanan kamış kalemler ile hayata geçirilmektedir. Hat yazıları günümüzde bir çok çeşidi vardır. Hat yazı çeşitleri şu şekilde sıralanabilir.

Sülüs: Üçte bir anlamına gelen bu yazı türü, yumuşak ve tatlı bir görünüme sahiptir. Sülüs adının, yazılan bir harfin üçte iki nispetinde düzlük, üçte bir nispetinde yuvarlaklığı haiz olmasından kaynaklandığı rivayet edilir. Bu yazı türü, özellikle kitap unvanlarının, kıt'aların ve levhaların yazılmasında kullanılmıştır.

 Nesih: Bu yazı türü Sülüs'e çok benzemektedir. Hatta Sülüs yazının küçük boyutlarda yazılmış halidir. Nesih, kelime anlamıyla bir şeyi ortadan kaldırmak anlamına gelir. Nesih yazı türü, kıvrak ve latif bir tarza sahiptir, bu nedenle Kur'an yazımında zamanla Kufi yazı terk edilmiş ve Nesih tercih edilmiştir. 

 Muhakkak: Bu yazı türünde harfler, sülüse göre daha büyüktür. Çanaklı olarak tabir edilen harflerin sola uzanan tarafları daha uzundur. Dönüş noktaları köşelidir, sülüsteki gibi derin değildir. Harfleri ve kelimeleri açıktır. 

 Reyhani: Bu yazı türü muhakkak yazı türünün kurallarına bağlı kalınarak yazılır. Yalnızca harfleri onunkinden daha küçüktür.

 Tevki: Bu yazı türünde birleşmeyen harfler de birbirine bağlanır. Sülüs'ün kurallarına bağlıdır, onun biraz küçük boyda olanıdır. Halife ve vezirlerin mektuplarında bu yazı türü kullanılmıştır. 

Rik'a: Bu yazı türü, divani hattındaki dikey harflerin boyutlarının biraz küçültülmesi, sadelemesi ile oluşmuştur. Tevki'nin kurallarına bağlıdır. Vakıf işlerinde, Kur'an-ı Kerim'in sonunda yer alan dua sayfalarında kullanılmıştır.

 Ta'lik: Bu yazı türü, harf şekillerinin oranlığı ve çizgilerinin musikisi ile dikkat çekmektedir. Daha çok resmi yazışmalarda ve divanlarda, edebi eserlerde kullanılmıştır.

 Divani: Ta'lik yazı türü, İran'da resmi yazışmalarda kullanılmış, 15. yüzyılda Osmanlılara gelmiş ve Divanı Humayun'daki resmi yazışmalarda kullanılmaya başlanmıştır. Bu sebeple Divani adını almıştır.

            Aldığınız eserlerin en güzel tamamlayıcısı çerçevelerdir. Ahşap çerçeve  ve Lamine çerçeve olarak iki  seçenek bulunmaktadır. Ahşap Çerçeve organik malzemeler ile fabrikalar eşliğinde yapılmaktadır. Lamine çerçeve modelleri ise özel makineler ile fabrikalarda üretim yapılmakta ve en çok tercih edilen ikinci seçenekte yer almaktadır. Çerçeve seçimi ile bizlerden yardım alabilirsiniz. Uzman ekibimiz ile kesim ve montaj atölyelerimizde siz müşterilerimizin dekorasyonuna değer veriyoruz.

         Galeri Gusto Resim Çerçeve irtibata geçmek için, 0216 650 70 00  numaralı telefon ile sizlere hizmet vermekten mutluluk duyarız. Çerçeveli hat yazı, tıpkı baskı  çeşitlerini sitemizden, galerigusto.com adresinden bakabilirsiniz.

Etiketler: hat, yazı, çerçeve, çerçeve, gustoçerçeve, üsküdar cerceve, cerceveci, kadıkoy cerceveci, cerceve yaptırmak istiyorum,
Nisan 11, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı